ÚTMUTATÓ - festés számok szerint

banner_PBN_instructions

Most ismerkedsz a festés számok szerinti technikával?

Megjött az új készlet, de nem tudod, hogy fogj hozza? Részletes útmutatóval szolgálunk a festés számok szerinti technikával készült képekhez, és tippeket adunk, hogy a legjobb eredményt érd el.

 

Eláruljuk, hogyan alkoss festményt! Lássunk is hozzá!

 • Készítsd el a tiszta munkafelületet, megszámozott vásznat, festéket, ecseteket, tálat vízzel (minden használt ecsetet ki kell mosni, hogy ne maradjon rajta festék és ne keményedjen meg).
 • Ha keretre feszített vásznat rendeltél, azonnal elkezdhetsz festeni. Keret nélküli vásznat választottál? Ebben az esetben tekercsben érkezik, és mielőtt nekilátnál a festéshez, neked kell kifeszíteni (például nehezékekkel, amiket a sarkakra kell tenned).
 • Kezdd el a festést egy színnel, és fess ki minél nagyobb felületet. Így elkerülöd a felesleges festéknyitogatást, és csökkented a kiszáradás veszélyét.
 • Keresd meg a vásznon a kiválasztott színhez tartozó számozott mezőket, és kezd el kifesteni őket. Különböző méretű mezőkhöz használj különböző méretű ecseteket.
 • Továbbra is láthatók a mezők számai vagy körvonalai? Vigyél fel még egy réteg festéket, van belőle bőven.
 • Rossz színnel festetted ki a mezőt? Hagyd megszáradni, majd fesd át a megfelelő színnel. A festékek jól fednek, tehát senki nem fogja észrevenni.
 • Festés után mindig alaposan csukd be a festékes tégelyeket, hogy ne száradjanak ki.
 • Mégiscsak elfogyott vagy kiszáradt valamelyik festék? Semmi gond, minden festékünkből van raktáron! Jelezd felénk, és rendeld meg az adott színárnyalatot.
 • Jó szórakozást! Ne felejts el dicsekedni a kész festménnyel!

 

A festés számok szerint készlet a vásznon, akril festékeken, és 3 különböző vastagságú ecseten kívül tartalmaz egy útmutatót és egy papírsablont is, hogy tudd, hogyan kell a képet kifesteni. Ha kicsit belezavarodnál a mezőkbe, a papírsablonnak köszönhetően gyorsan újra képbe kerülsz, és a festés megy majd, mint a karikacsapás!

 

Képgaléria útmutatóval  

 • Készítsd elő a terepet a vászonnak, ecseteknek és festékeknek, és kezdődhet a szórakozás!

1_1

 • Válaszd ki az első festéket és keresd meg a vásznon a festékes tégely fedelén feltüntetett számot.

2_2

 • Minden festékkel fesd ki az azonos számmal megjelölt mezőket.
 • Ezt folytasd addig, amíg ki nem töltöttél minden színárnyalathoz tartozó mezőt.

3_3

 • Oszd meg velünk az eredményt! Minden megosztást örömmel fogadunk.

 4

Hogyan dolgozzunk a festékekkel?

A színeket nem kell keverni. Minden tégely épp olyan színárnyalatot tartalmaz, amilyenre a képhez szükség van. Nem kell vízzel hígítani. Azonban, ha a festéket túl sűrűnek látod, tehetsz bele pár csepp vizet. A víz akkor is segít, ha a festék kissé megszárad, ami idővel megtörténhet, különösen, ha nem jól zártad le a fedelet. Milyen színnel kezdjünk? Ez rajtad áll, kezdd el mondjuk a kedvenc színeddel! Hogyan hozd ki a legtöbb mókát a festés számok szerinti technikából?

Kell egy rendszer!

Ahhoz, hogy mindig tudd, hogy mit csinálsz, jó az elején eldönteni, milyen rendszer szerint fogsz festeni, és tartsd ahhoz magad!

 

Például:

 • Kezdj el festeni egy színnel és folytatod addig, amíg nem fested ki az összes azonos számú mezőt. Ezt minden színnél ismételd meg.
 • Kezdd el a festmény felső részét kifesteni, majd haladj lefelé. Előnye, hogy egyenesen látod a kész képet és a kezeddel nem kened szét a még meg nem száradt festéket. Ha így vágsz neki, akkor gyakrabban kell váltogatnod és kimosnod az ecseteket, ezért mi inkább az első megoldást javasoljuk.

 

Hogyan dolgozzunk az ecsetekkel?

3 különböző ecsetet adunk. A keskeny ecsettel könnyedén kifestheted a legkisebb körvonalakat is. Ha nagyobb mezőket szeretnél kifesteni, a nagyobb lapos ecsetet ajánljuk, hogy ne kelljen túl sokat macerálni a kis ecsettel. Precíz és tökéletes eredményt szeretnél? Akkor mosd el alaposan az ecseteket, miután használtál egy színt, hogy az ne keveredhessen össze más színekkel.