Kerettel vagy keret nélkül?

A számok szerinti festménykészletek megrendelésekor a vásárlók gyakran elbizonytalanodnak, hogy kerettel vagy keret nélkül rendeljék-e meg a festményeket. Te sem tudod eldönteni? Cikkünkből megtudhatod, hogy mi a különbség a keretes és keret nélküli festmény között, így könnyebben hozhatsz döntést.

KERET NÉLKÜLI festmény számok szerinti festéshez

A két opció közül ez az olcsóbbik, de gyakran nem tudják, mit is jelent ez. A számok szerinti festés piacon ugyanis elterjedt, hogy a „keret nélkül” megjelölés valójában csak egy egyszerű felcsavart vásznat takar.

Valószínűleg azért gondolják sokan így, mert régen csak Kínából lehetett számok szerinti festményeket rendelni, amelyeket keret nélkül szállítottak, mert nem érte meg ezeket a termékeket fakeretre feszítve szállítani. A fakeret túl súlyos volt, a doboz túl nagy, és nehéz volt a vásznakat és kereteket megóvni a sérülésektől a hosszú szállítási út során. Ezért a festményeket a poszterekhez hasonlóan általában keret nélkül árulják.

Annak köszönhetően, hogy a festményeket közvetlenül Csehországban kezdték gyártani, a szállítás olcsóbb és biztonságosabb lett. A tefestetted.hu biztonságban eljuttatja hozzád a keretre feszített számok szerinti festéssel készült festményeket.

 

Festmény számok szerinti festéshez KERETTEL

Ha ezt a változatot rendeled meg, egy fakeretre feszített vásznat küldünk neked. Az általunk használt úgynevezett vakkeretre, avagy belső keretre, feszítjük a festményt, ami a festővászon szerkezeti tartójaként szolgál. Nevét - vak - onnan kapta, hogy nem látszik a vászon mögött, és csak látható, ha benézünk a kép mögé. A keret nem díszítőelemként szoldál, hanem funkciót lát el. Nem csak megkönnyíti a festést, de fel is lehet akasztani az elkészült képet a falra.

 

 

Tudod, hogy melyik változatot szeretnéd? A következő illusztrációk segíthetnek a választásban:

KERET NÉLKÜL = CSAK A VÁSZON

 

KERETTEL = VÁSZON FAKERETRE FESZÍTVE

A tefestetted.hu-nál nem számítunk fel extra költséget azért, hogy keretre feszítjük a vászont.