Kerettel vagy keret nélkül?

Festés számok szerinti képek megrendelésekor a vásárlók gyakran elbizonytalanodnak, hogy kerettel vagy keret nélkül rendeljék-e meg a festményeket. Te sem tudod eldönteni? Cikkünkből megtudhatod, hogy mi a különbség a keretes és keret nélküli festmények között, így könnyebben hozhatsz döntést.

Festés számok szerint KERET NÉLKÜL

A két opció közül ez az olcsóbbik, de gyakran nem tudják a kezdő festők, mit is jelent ez. A festés számok szerinti technikával készült festmények piacán ugyanis elterjedt, hogy a „keret nélkül” megjelölés valójában csak egy egyszerű felcsavart vásznat takar.

Valószínűleg azért gondolják sokan így, mert régen csak Kínából lehetett festés számok szerinti technikával készült festményeket rendelni, amelyeket keret nélkül szállítottak, mert nem érte meg ezeket a termékeket fakeretre feszítve postára adni. A fakeret túl súlyos volt, a doboz túl nagy, és nehéz volt a vásznakat és kereteket megóvni a sérülésektől a hosszú szállítási út során. Ezért a festményeket a poszterekhez hasonlóan általában keret nélkül árulják.

Annak köszönhetően, hogy a festményeket közvetlenül Csehországban kezdtük el gyártani, a szállítás olcsóbb és biztonságosabb lett. A tefestetted.hu biztonságban eljuttatja hozzád a keretre feszített festés számok szerinti technikával készült festményeket.

 

Festés számok szerint  KERETTEL

Ha ezt a változatot rendeled meg, egy fakeretre feszített vásznat küldünk neked. Az általunk használt úgynevezett vakkeretre, avagy belső keretre, feszítjük a festményt, ami a festővászon szerkezeti tartójaként szolgál. Nevét – vak – onnan kapta, hogy nem látszik a vászon mögött, és csak akkor látható, ha benézünk a kép mögé. A keret nem díszítőelemként szolgál, hanem funkciót lát el. Nem csak megkönnyíti a festést, de fel is lehet akasztani az elkészült képet a falra.

 

Tudod, hogy melyik változatot szeretnéd? A következő illusztrációk segíthetnek a választásban:

KERET NÉLKÜL = CSAK A VÁSZON

 

KERETTEL = VÁSZON FAKERETRE FESZÍTVE

A tefestetted.hu-nál nem számítunk fel extra költséget azért, hogy keretre feszítjük a vásznat.