ÚTMUTATÓ A GYÉMÁNTFESTÉSHEZ

DBN

Beleszerettél a gyémántfestésbe és szeretnéd a lehető legjobb minőségben kiélvezni? 2021 áprilisától mi vagyunk az első közvetlen gyémántképgyártó Csehországban! A webáruházunkban elérhető készletet prágai raktárunkban tároljuk, ezáltal gyorsan teljesíteni tudjuk a megrendeléseket.

A gyémántfestés hasonló a számok szerinti festéshez, de ecset és akrilfesték helyett egy szimbólumokkal jelölt, ragasztós felülettel kezelt vásznat töltesz meg több száz apró, káprázatos műanyag gyémánttal. A bemutatóban lépésről lépésbe bemutatjuk a gyémántfestés egyszerű folyamatát, hogy megalkothasd egyedi gyémántszemes kirakódat.

A gyémántfestő készlet a következőket tartalmazza:

 • 1x vászon (a megrendelésnek megfelelően feltekerve vagy kereten)
 • 1x gyémántozó toll
 • 1x ragasztókocka (ezzel rögzítheted a gyémántokat a tollhoz
 • Gyémántos tasakok számkóddal (a mennyiség a rendeléstől függ)
 • Cipzáras tasak (a megkezdett gyémántokat töltheted bele)
 • Matricák szimbólumokkal (a cipzáras zacskókhoz)
 • 1x műanyag kanál a gyémántokhoz

 

 

 

Tartozékok kicsomagolása

 

1. Csomagold ki a Tefestetted.hu csomagot, és terítsd ki egy sík felületre a vásznat (vagy a keretezett vásznat), illetve az összes tartozékot.

Festés

2. A nyomtatott mintás vászon felületén egy védőréteg található. Húzz le róla óvatosan egy darabot! Ne tépd le az egészet, nehogy a ragasztó kiszáradjon, mielőtt befejeznéd a képet. A gyémántozó toll ragasztóján is van fólia, használat előtt távolítsd el azt is!

Hogyan találom meg a megfelelő gyémántos tasakot?

3. Nézd meg alaposan a képet! Melyik szimbólum ismétlődik leggyakrabban a vásznon? Párosítsd a vásznon lévő gyémánt szimbólumot a gyémántos tasak számkódjával.

Példa: ez a „D” szimbólum. Nézd meg az útmutató másik oldalán lévő magyarázatot, hogy kiderüljön, milyen színű a „D” szimbólum, és milyen kód van hozzárendelve. Ezen információk alapján könnyen megtalálhatod a megfelelő gyémántos tasakot.

Indulhat a gyémántfestés!

 1. Szórj ki egy kevés gyémántot a tasakból a fehér műanyag kanálba, és óvatosan rázd meg!  A gyémántok így a lapos oldalukra fordulnak, tehát könnyen felviheted őket a képre.

 2. A tollat nyomd bele a ragasztós anyagba, hogy könnyen fel tudd vele szedni a gyémántokat. Marad némi ragasztó a toll hegyében, így nem kell minden alkalommal újra belenyomni a tollat.

 3. Ha a gyémánt a gyémántozó toll hegyén van, helyezd a megfelelő szimbólumra a vásznon! Sikerült? Ezt ismételd, ameddig el nem készülsz. Fokozatosan távolítsd el a védőfóliát és gyémántozz, amíg be nem telik a minta.

 4. Ha minden szimbólumra felkerült a megfelelő gyémánt, helyezz rá, hogy jobban odaragadjanak, például egy könyvet.

 5. Kész vagy? Gratulálunk a gyémántképedhez! Oszd meg velünk az eredményt!

Kérdésed van? Írj az info@tefestetted.hu e-mail-címre.

Figyelmeztetés: A gyémántfestés függőséget okozhat :)

A kép és a gyémántozó toll nem játék, a műanyag gyémánt pedig nem csemege.
Figyelem: A termék 3 év alatti gyermekek számára nem alkalmas.

 

TIPPEK:

 • Először egy adott színű gyémántot ragassz fel a gyémánt kirakóra, majd folytasd a következővel.

 • A gyémántot nehezebb beilleszteni kettő, már felhelyezett gyémánt közé. Nyomd rá erősebben a tollat, és a gyémánt szépen a helyére kattan.

 • Belemártottad a tollat a ragasztós anyagba, de a gyémánt nem ragad rá? Nyomd bele a tollat újra, erősebben a masszába és próbálkozz újra! Ha látsz ragasztót a toll hegyében, akkor gyémántozhatsz.

 • Végeztél egy színnel? Szórd a kanálból a maradék gyémántot egy tartalék cipzáras tasakba.

 • Hogy legközelebb ne kelljen ellenőrizned a kódot és a vásznon lévő szimbólumot, ragassz címkét a tasakra!

 • Befejezted a kép fólia nélküli részét? Fedd le a fóliával, és nyomd le a tenyereddel, hogy a gyémántok a helyükön maradjanak!

 

32

Az úgynevezett vakkeret egy olyan belső keret, amely megkönnyíti a gyémántozást, és ugyanakkor a kész festményt könnyű szerrel felfüggeszthetjük, miután végeztünk.