Gyémántszemes kirakó: hasznos tippek

A gyémántszemes kirakó is rejt kihívásokat, de megéri belevágni, hiszen egy tökéletes, csillogó képet kapsz cserébe. Ha most próbálnád ki először a gyémántfestést, ajánljuk, hogy egy kisebb vászonméretet válassz. Nézd meg, mennyire élvezed, még akkor is, ha eltarthat egy darabig, amíg meglátod munkád gyümölcsét. Saját tapasztalataink és vásárlóink által küldött visszajelzések alapján igyekszünk hasznos tippeket adni, hogy minél élvezetesebb legyen számodra az alkotás.

ÍGY ALKOSS GYÉMÁNTOKKAL

A gyémántfestés számok szerint gyerekjáték. Mi azért mégis összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan kerülheted el a trükkös helyzeteket, és hogyan szórakozhatsz még jobban.

  • Szórj ki egy kis maréknyi gyémántot a tasakból. Kicsit rázd meg előtte a tasakot, hogy egyenletesen elterüljenek a strasszkövek.
  • Kezdd az azonos színű gyémántokkal. Ragaszd fel őket a vászonra, és csak azután térj át a többire, hogyha elfogyott egy szín. Így átláthatóbbá válik a művészi folyamat, és gyorsabban elkészül a festmény.
  • Furfangos lehet egy gyémántot többi közé beékelni. Kicsit erősebben kell megnyomni a gyémántozó tollat, és a strasszkő a helyére pattanjon.

ÍGY HASZNÁLD A GYÉMÁNTOZÓ TOLLAT

A kreatív gyémántszemes kirakó készletedben egy egyedi toll és viasz található, hogy az alkotás könnyű legyen, és egy mozdulattal felrakhasd a gyémántokat.

  • Megtapogattad a gyémántozó tollat a viaszban, de a gyémántok nem maradnak a helyükön? Próbáld meg még egyszer, és tegyél egy kis viaszt a toll hegyére. Akkor van elegendő viasz a tollon, ha a viaszréteg látható a toll hegyén.
  • Tudtad, hogy a tollal akár három strasszkövet is könnyedén felszedhetsz? Szedj fel először egyet, aztán kettőt, majd hármat... így még olajozottabban megy majd az alkotás!

ALAKÍTS KI EGY RUTINT

Vászon, védőfólia, strasszkövek, gyémántozó toll, viasz, tasakok és különböző szimbólumok... meg persze egy kislapát, hogy csak néhány eszközt említsünk. Tervezd meg, hogyan fogsz hozzá, hogy ne vessz el a saját kreativitásodban!

  • Végeztél egy színnel? A tálcáról megmaradt gyémántokat egy tartalék simítózáras tasakba rakhatod, hogy ne vesszenek el.
  • Ragassz a tasakra egy matricát, és jelöld meg a megfelelő szimbólummal, hogy legközelebb ne kelljen a vásznon található szimbólumokat a gyémántokkal újra összepárosítani.
  • Úgy kezdj el felhelyezni a gyémántokat a műalkotásra, hogy a vászon egyik sarkából indulsz. Húzd le a védőfóliát fokozatosan addig, amíg szeretnéd. Semmi sem fogja megvédeni a vásznat, ha egyszerre húzod le a teljes védőfóliát. Rengeteg por és egyéb szennyeződés tapadhat rá, ami megnehezítheti a strasszkövek felhelyezését, ha odaérsz.
  • Kiraktad a gyémántokat a vászon azon részén, ahonnan lehúztad a védőfóliát? Takard le a vásznon lévő gyémántokat a védőfóliával, és nyomogasd meg kicsit a tenyereddel, hogy a gyémántok biztosan a helyükön maradjanak.

 

A gyémántfestés számok szerint élvezetesebb, ha használod a művészeti kellékeket. Készen állsz, hogy még lélegzetelállítóbb festményeket alkoss?