Festés számok szerint: hasznos tippek

A festés számok szerint a szemünk fénye. Sok vásárlónk is kiválóan elsajátította már ezt a technikát, akárcsak mi. Összedugtuk a fejünket, és ebből a sok tapasztalatból merítve összeállítottunk néhány hasznos tippet, hogyan lehet festés számok szerinti technikával a legélvezetesebben alkotni.

 

HOGYAN FESSÜNK SZÍNEKKEL

Akrilfestékeinket könnyű használni, mivel szépen elterülnek a vásznon, és mindössze 2 perc alatt megszáradnak. Akármennyire is egyszerűnek hangzik ez a technika, nem árt néhány jó tanácsot megfogadni.

 • A színeket nem kell összekeverni. Minden tégelyben pontosan az az árnyalat van, ami a festményedhez kell.
 • Nem szükséges a színeket vízzel hígítani. Ha a festék egy kicsit túl sűrűnek tűnik, elég, ha pár csepp vizet adsz hozzá.
 • Véletlenül rossz színnel festetted ki a mezőt? Semmi gond! Csak hagyd teljesen megszáradni, mielőtt újra átfested a megfelelő színnel!
 • Milyen színnel kezdjek el festeni? Ez teljesen rajtad múlik. Választhatod a kedvenc színedet is.

MI VAN, HA A FESTÉK KISZÁRAD?

 • Használat után zárd le a festékes tégelyt, hogy megakadályozd a festék kiszáradását.
 • Ha a festék elkezdett megszáradni, néhány csepp vízzel újra helyre lehet állítani az állagát.
 • Ha a festék teljesen megszáradt, és vízzel sem tudod helyreállítani az állagát, rendelhetsz tőlünk pontosan ugyanolyan árnyalatot.
 • Ha elfogyott egy bizonyos szín vagy árnyalat, szívesen pótoljuk felár nélkül. (A vásárlás dátumától számított 6 hónapig leadott megrendelésekre érvényes.)

ALAKÍTS KI EGY RUTINT

Jó, ha már az elején kialakítod, hogyan szeretnél dolgozni a projekteden, és tartod magad egy kialakított tervhez.

Néhány tipp a kezdeti lépésekhez:

 • Először egy színnel kezdj festeni, és maradj ugyanannál a színnél mindaddig, amíg az összes szükséges mezőt ki nem festetted. Majd vegyél elő egy másik színt vagy árnyalatot, és töltsd ki az összes mezőt, ami ahhoz a színhez tartozik. Ezt ismételd meg addig, amíg az összes festékes tégely el nem fogy.
 • Kezdd el a festést a vászon tetején, és haladj lefelé. (Ennek a módszernek az az előnye, hogy látod, hogyan válik a mintádból kész festmény. Ráadásul nem fogod elkenni a kezeddel a még nedves részeket. Ha ezzel a módszerrel festesz, gyakrabban kell váltogatnod és mosnod az ecseteidet, ezért inkább az első alternatívát javasoljuk).

ÍGY FESSÉL ECSETTEL

Minden kreatív festés számok szerint készlet három különböző típusú ecsetet tartalmaz, amelyekkel könnyedén megfestheted a műalkotásodat.

 • A legkisebb körvonalakat is könnyedén megfestheted, ha a hegyes lekerekített fejű ecsetet használod. A kényelmes méretű közepes ecsettel könnyedén le tudod fedni a könnyű mezőket. De a nagyobb mezőknél sem kell órákat vacakolnod, csak fesd ki őket a nagyobb lapos fejű ecsetünkkel.
 • Precíz és hibátlan festményre vágysz? Akkor minden szín használata után alaposan mosd ki az ecseteket, hogy ne keveredjenek a színek. A hanyagul kimosott ecset azzal a kockázattal jár, hogy több szín vagy árnyalat összekeveredik, és a végeredmény elmarad az elvárásoktól. Ha hagyod is megszáradni az ecsetet úgy, hogy rajta van a festék, az megkeményedik, és a következő alkalommal sokkal nehezebb lesz vele festeni.

UTOLSÓ SIMÍTÁS A TÖKÉLETES FESTMÉNYÉRT

Szeretnéd, hogy festményed méltó elismerést kapjon? Egy hasznos tipp, ha megfestetted az utolsó mezőt is:

 • Hagyd a festményt legalább egy éjszakán át vízszintes helyzetben megszáradni. Addig ne nyúlj hozzá!
 • Másnap azonnal felrakhatod az elkészült festményt a falra, vagy lekenheted festékrögzítő lakkunkkal a hosszú távú színvédelem érdekében.