Szórakozás és mentális fittség: festés számok szerint az idősebb generációnak

A festés számok szerinti technika kiváló hobbi minden korosztály számára, különösen az idősebbeknek. Azon kívül, hogy rendkívül szórakoztató, segít nekünk, hogy fitten tartsuk az agyunkat, ráadásul pozitív hatással van a kreativitásra, a kognitív memóriára és a motoros koordinációra.

Image1

a folyamat nem bonyolult

Image1

az agyi funkciók támogatása

Image1

stresszoldó hatás

De ezen felül is számos előnnyel jár.

A festés számok szerinti technikával saját, egyedi műalkotást hozhatsz létre. Gyerekjáték! – A vászonra nyomtatott sablon lépésről lépésre vezet minket végig egy gyönyörű festményig. Azon kívül, hogy egyedi alkotásod feldobja az otthonodat, más előnyöket is tartogat a tarsolyában.

Készítsd elő a vásznat és a festékeket, ragadj ecsetet, és hallgass a megérzéseidre. Ámulj, ahogy kezed alatt csodálatos festménnyé válnak a számozott mezők.Az alkotási folyamat végére érezhetjük, hogy jobb lett az önbecsülésünk, és hogy elönt a boldogságérzet.Annyira egyszerű, hogy minden korosztály örömét leli benne.

A festés számok szerint összehozza a családot, és remek közös időtöltés baráti összejövetelekkor is. Megalkothattok egy festményt együtt, vagy dolgozhattok önállóan, saját műveteken is. Inspiráljátok egymást!

Tartsd fitten az agyad

A festés egyik legnagyobb hozadéka, hogy serkenti az agyműködést. Bár a technika nem nehéz, az alkotó-tevékenység igénybe veszi az agyunkat. Azáltal, hogy egyenként kifestjük a mezőket, javítjuk a kognitív memóriánkat.A részletekre való odafigyelés időigényes, és precizitást igényel. Ennek következtében serkentjük a motoros koordinációnkat, és rendkívül jó módszer arra, hogy megőrizzük életerőnket, és fitten tartsuk az agyunkat.

Ráadásul nyugtatóan hat a festés az agyunkra. Élvezd ki az énidőt, engedd el a gondjaidat, és koncentrálj csupán a színekre. Az elkészült alkotás minden bizonnyal gyönyörű díszítőeleme lesz a lakásnak, de ajándékként is kiváló.

Ideális festmények idősek számára

Kezdetben az egyszerű minták a legjobb választás. Absztrakt motívumok,állatok,virágok, mandalák és csillagképek. Idővel megpróbálkozhatsz kicsit bonyolultabb képekkel is, és megfestheted kedvenc magyarországi helyedet, vagy látogass el távolabbi országokba mint Olaszország vagy Amerika. Számos mintafestményünk közül választhatsz.

 

Ha igazán eredeti képre vágysz,fess egy képet saját fotód alapján.Munkatársaink kis mezőkkel ellátott vászont varázsolnak a fényképedből, amit te kifesthetsz. Egyedi módon örökíthetsz meg egy kedvenc emléket vagy egy fényképet az unokákról.

Hogyan fessünk szép képet?

Ha szívesen kipróbálnád a festés számok szerinti technikát, adunk néhány jó tanácsot.

  • Egyszerű minták – Nem kell hivatásos művésznek lenni ahhoz, hogy lenyűgöző képet alkossunk egy előre nyomtatott vásznon, de a megfelelő mintafestmény kiválasztása megkönnyíthati a kreatív időtöltést. Éppen ezért valóban érdemes egy egyszerűbb mintával kezdeni. Fokozatosan haladhatunk nehezebb motivíumok felé, de ha rögtön egy nehéz képpel kezdjük, az kedvünket szegheti.
  • Türelem, türelem rózsát terem; merj hibázni. Ne aggódj, ha egy mező vonalán túlfestesz. A végén minden szépen összeáll. Ne siess! Adj magadnak elegendő időt, hisz minél többet haladsz előre, annál jobban bele fogsz jönni.
Eredeti ajándék a nagymamának

A festés számok szerint remek módja annak, hogy csúcsformában tartsuk az agyunkat. Annak ellenére, hogy pofonegyszerű a mezők kiszínezése, az elkészült festmény lélegzetelállító lesz. Válassz egy mintafestményt, és szerezd be a vászont, ecseteket és festékeket tartalmazó festőkészletünket. Vágj bele a festésbe, és leld örömödet ebben az egyedülálló és csodálatos kreatív tevékenységben.