Hozd el a világ egyedülálló műemlékeit a saját otthonodba

A világon megannyi csodálatos hely van, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni. Ilyenek például a kiemelkedően fontos UNESCO műemlékek. Sokan vágynak arra, hogy mindet meglátogassák, de ne keseredj el, ha ez mégsem jönne össze – hozd el őket egyenesen a saját otthonodba, eredeti festményeinknek köszönhetően.

UNESCO műemlékek a világ minden táján

Az UNESCO világörökségi listáján rengeteg különböző hely található, amelyek valamilyen szempontból különlegesek. Megtalálhatók a világ minden táján, még hazánkban, Magyarországon is nyolc van belőlük. Ezek kulturális és természeti szempontból is egyedülálló műemlékek, amelyeket érdemes megnézni. Ha még nem tervezted el a következő nyaralásodat, vess egy pillantást az UNESCO világörökségi helyszínek listájára, lenyűgöző szépségük és történelmük biztosan elcsábít.

Európai világörökségi helyszínek

Az UNESCO számos világörökségi helyszínt tart számon Európában, nézzük meg a legnépszerűbbeket.

1. Barcelona gyakran látogatott város, ahol megcsodálhatjuk az építész, Antonio Gaudí munkáit.

2. Csehországtól nem messze fekszik a híres osztrák város, Salzburg.

3. A horvátországi Plitvicei-tavak szintén nagy népszerűségnek örvendenek.

De nem csupán a nevesebb helyek vonzzák oda a látogatókat, a kevésbé ismert helyek is lélegzetelállítóak.

Világörökségi helyszínek világszerte

Tekintsünk meg néhány, a világ más tájain található világörökségi helyszínt is.

1. A dél-amerikai Machu Picchu az egyik legnépszerűbb és legcsodálatosabb látványosság.

2. Az UNESCO világörökségi helyszínei közé tartozik az indiai Tádzs Mahal is.

3. A Kínai Nagy Fal, a jeruzsálemi Sziklamecset, az agyaghadsereg Kínában és az Egyesült Államokban található San Franciscó-i Golden Gate híd szintén gyakori turistacélpontok.

Összegyűjtöttünk nektek pár további helyszínt is!

Római Colosseum

Ha egyszer ellátogatnál az olasz fővárosba, Rómába, akkor semmiképpen se hagyd ki a Colosseumot. Gazdag történelme fontos részét képezi a római kultúrának. Ezt a folklórba burkolt, emblematikus, fontos műemléket a mai napig nagy becsben tartják.

Notre-Dame-székesegyház

A Párizs szívében található katedrális a francia gótikus építészet kiemelkedő alkotása, amelynek nagy múltja van, és fontos történelmi helyszínnek számít. Szépségét az építészet szerelmesei és laikusok egyaránt nagyra értékelik.

Sydney-i Operaház

A 20. századba lépve különböző építészeti alkotások lépnek előtérbe. Az egyik legjellegzetesebb a Sydney-i Operaház, amely kreatív kialakítása és formája miatt egyedülálló. Ebben az operaházban található a világ legnagyobb mechanikus orgonája, amely 10.154 sípból áll.

Készítsd el saját festményedet!

Rengeteg gyönyörű és történelmi szempontból jelentős helyet találunk világszerte. Ha beleszerettél valamelyikbe, egyszerűen a saját otthonodba varázsolhatod hangulatát. Válj művésszé, és örökítsd meg a műemlékek, világörökségi helyszínek és tájak motívumait egy vásznon, amely biztos feldobja otthonodat vagy munkahelyedet. Készíts képeket a festés számok szerinti UNESCO mintáinkkal!

Ha igazi kalandor vagy, és arról álmodozol, hogy mindezeket a helyszíneket meglátogasd – egy képpel már közelebb is kerültél a megvalósításhoz. Különböző témák széles választékát kínáljuk, amelyek közül biztosan találsz kedvedre valót. Neked csak annyi a dolgod, hogy ecsetet ragadj, és nekiveselkedj a számkifestőnek.