Často hledané informace

Festés számok szerint: hasznos tippek

A festés számok szerint a szemünk fénye. Sok vásárlónk is kiválóan elsajátította már ezt a technikát, akárcsak mi. Összedugtuk a fejünket, és ebből a sok tapasztalatból merítve összeállítottunk néhány hasznos tippet, hogyan lehet festés számok szerinti technikával a legélvezetesebben alkotni.

 

HOGYAN FESSÜNK SZÍNEKKEL

Akrilfestékeinket könnyű használni, mivel szépen elterülnek a vásznon, és mindössze 2 perc alatt megszáradnak. Akármennyire is egyszerűnek hangzik ez a technika, nem árt néhány jó tanácsot megfogadni.

 • A színeket nem kell összekeverni. Minden tégelyben pontosan az az árnyalat van, ami a festményedhez kell.
 • Nem szükséges a színeket vízzel hígítani. Ha a festék egy kicsit túl sűrűnek tűnik, elég, ha pár csepp vizet adsz hozzá.
 • Véletlenül rossz színnel festetted ki a mezőt? Semmi gond! Csak hagyd teljesen megszáradni, mielőtt újra átfested a megfelelő színnel!
 • Milyen színnel kezdjek el festeni? Ez teljesen rajtad múlik. Választhatod a kedvenc színedet is.

MI VAN, HA A FESTÉK KISZÁRAD?

 • Használat után zárd le a festékes tégelyt, hogy megakadályozd a festék kiszáradását.
 • Ha a festék elkezdett megszáradni, néhány csepp vízzel újra helyre lehet állítani az állagát.
 • Ha a festék teljesen megszáradt, és vízzel sem tudod helyreállítani az állagát, rendelhetsz tőlünk pontosan ugyanolyan árnyalatot.
 • Ha elfogyott egy bizonyos szín vagy árnyalat, szívesen pótoljuk felár nélkül. (A vásárlás dátumától számított 6 hónapig leadott megrendelésekre érvényes.)

ALAKÍTS KI EGY RUTINT

Jó, ha már az elején kialakítod, hogyan szeretnél dolgozni a projekteden, és tartod magad egy kialakított tervhez.

Néhány tipp a kezdeti lépésekhez:

 • Először egy színnel kezdj festeni, és maradj ugyanannál a színnél mindaddig, amíg az összes szükséges mezőt ki nem festetted. Majd vegyél elő egy másik színt vagy árnyalatot, és töltsd ki az összes mezőt, ami ahhoz a színhez tartozik. Ezt ismételd meg addig, amíg az összes festékes tégely el nem fogy.
 • Kezdd el a festést a vászon tetején, és haladj lefelé. (Ennek a módszernek az az előnye, hogy látod, hogyan válik a mintádból kész festmény. Ráadásul nem fogod elkenni a kezeddel a még nedves részeket. Ha ezzel a módszerrel festesz, gyakrabban kell váltogatnod és mosnod az ecseteidet, ezért inkább az első alternatívát javasoljuk).

ÍGY FESSÉL ECSETTEL

Minden kreatív festés számok szerint készlet három különböző típusú ecsetet tartalmaz, amelyekkel könnyedén megfestheted a műalkotásodat.

 • A legkisebb körvonalakat is könnyedén megfestheted, ha a hegyes lekerekített fejű ecsetet használod. A kényelmes méretű közepes ecsettel könnyedén le tudod fedni a könnyű mezőket. De a nagyobb mezőknél sem kell órákat vacakolnod, csak fesd ki őket a nagyobb lapos fejű ecsetünkkel.
 • Precíz és hibátlan festményre vágysz? Akkor minden szín használata után alaposan mosd ki az ecseteket, hogy ne keveredjenek a színek. A hanyagul kimosott ecset azzal a kockázattal jár, hogy több szín vagy árnyalat összekeveredik, és a végeredmény elmarad az elvárásoktól. Ha hagyod is megszáradni az ecsetet úgy, hogy rajta van a festék, az megkeményedik, és a következő alkalommal sokkal nehezebb lesz vele festeni.

UTOLSÓ SIMÍTÁS A TÖKÉLETES FESTMÉNYÉRT

Szeretnéd, hogy festményed méltó elismerést kapjon? Egy hasznos tipp, ha megfestetted az utolsó mezőt is:

 • Hagyd a festményt legalább egy éjszakán át vízszintes helyzetben megszáradni. Addig ne nyúlj hozzá!
 • Másnap azonnal felrakhatod az elkészült festményt a falra, vagy lekenheted festékrögzítő lakkunkkal a hosszú távú színvédelem érdekében.

Gyémántszemes kirakó: hasznos tippek

A gyémántszemes kirakó is rejt kihívásokat, de megéri belevágni, hiszen egy tökéletes, csillogó képet kapsz cserébe. Ha most próbálnád ki először a gyémántfestést, ajánljuk, hogy egy kisebb vászonméretet válassz. Nézd meg, mennyire élvezed, még akkor is, ha eltarthat egy darabig, amíg meglátod munkád gyümölcsét. Saját tapasztalataink és vásárlóink által küldött visszajelzések alapján igyekszünk hasznos tippeket adni, hogy minél élvezetesebb legyen számodra az alkotás.

ÍGY ALKOSS GYÉMÁNTOKKAL

A gyémántfestés számok szerint gyerekjáték. Mi azért mégis összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan kerülheted el a trükkös helyzeteket, és hogyan szórakozhatsz még jobban.

 • Szórj ki egy kis maréknyi gyémántot a tasakból. Kicsit rázd meg előtte a tasakot, hogy egyenletesen elterüljenek a strasszkövek.
 • Kezdd az azonos színű gyémántokkal. Ragaszd fel őket a vászonra, és csak azután térj át a többire, hogyha elfogyott egy szín. Így átláthatóbbá válik a művészi folyamat, és gyorsabban elkészül a festmény.
 • Furfangos lehet egy gyémántot többi közé beékelni. Kicsit erősebben kell megnyomni a gyémántozó tollat, és a strasszkő a helyére pattanjon.

ÍGY HASZNÁLD A GYÉMÁNTOZÓ TOLLAT

A kreatív gyémántszemes kirakó készletedben egy egyedi toll és viasz található, hogy az alkotás könnyű legyen, és egy mozdulattal felrakhasd a gyémántokat.

 • Megtapogattad a gyémántozó tollat a viaszban, de a gyémántok nem maradnak a helyükön? Próbáld meg még egyszer, és tegyél egy kis viaszt a toll hegyére. Akkor van elegendő viasz a tollon, ha a viaszréteg látható a toll hegyén.
 • Tudtad, hogy a tollal akár három strasszkövet is könnyedén felszedhetsz? Szedj fel először egyet, aztán kettőt, majd hármat... így még olajozottabban megy majd az alkotás!

ALAKÍTS KI EGY RUTINT

Vászon, védőfólia, strasszkövek, gyémántozó toll, viasz, tasakok és különböző szimbólumok... meg persze egy kislapát, hogy csak néhány eszközt említsünk. Tervezd meg, hogyan fogsz hozzá, hogy ne vessz el a saját kreativitásodban!

 • Végeztél egy színnel? A tálcáról megmaradt gyémántokat egy tartalék simítózáras tasakba rakhatod, hogy ne vesszenek el.
 • Ragassz a tasakra egy matricát, és jelöld meg a megfelelő szimbólummal, hogy legközelebb ne kelljen a vásznon található szimbólumokat a gyémántokkal újra összepárosítani.
 • Úgy kezdj el felhelyezni a gyémántokat a műalkotásra, hogy a vászon egyik sarkából indulsz. Húzd le a védőfóliát fokozatosan addig, amíg szeretnéd. Semmi sem fogja megvédeni a vásznat, ha egyszerre húzod le a teljes védőfóliát. Rengeteg por és egyéb szennyeződés tapadhat rá, ami megnehezítheti a strasszkövek felhelyezését, ha odaérsz.
 • Kiraktad a gyémántokat a vászon azon részén, ahonnan lehúztad a védőfóliát? Takard le a vásznon lévő gyémántokat a védőfóliával, és nyomogasd meg kicsit a tenyereddel, hogy a gyémántok biztosan a helyükön maradjanak.

 

A gyémántfestés számok szerint élvezetesebb, ha használod a művészeti kellékeket. Készen állsz, hogy még lélegzetelállítóbb festményeket alkoss?