Örökíts meg egy eredeti mintát, vagy engedd, hogy magával ragadjon az absztrakció.

A festés kiváló szabadidős tevékenység, ahol kibontakozhat kreativitásunk, elfeledhetjük a mindennapi gondjainkat, és lazíthatunk. Attól, mert nem gondolod, hogy művész lennél, még nem jelenti azt, hogy nem tudsz festeni. Több módja is van vannak, hogy szórakozva létrehozz gyönyörű műalkotásokat.

Vászon bármilyen mintával

Ha nem mersz saját mintát készíteni, vagy ha csak valami újat szeretnél kipróbálni, akkor biztosan élvezni fogod a festés számok szerinti technikával készült képeket. Számos előre megrajzolt minta közül választhatsz. Válassz egy előre megrajzolt mintát, vagy készítsd el a festményedet egy saját fotód alapján. A vászon több, számokkal jelölt mezőre van felosztva, neked csupán annyi a feladatod, hogy kiszínezd őket. Így a még látszólag bonyolultnak tűnő képeket is megfestheted játszi könnyedséggel.

Keretre feszített vászon

Amikor kiválasztod a vásznat, két lehetőség áll rendelkezésedre. Választhatsz egy feltekert vásznat, amelyre közvetlenül ráfesthetsz. Ha azonban a festményt azután szeretnéd felakasztani, miután elkészültél vele, akkor azt javasoljuk, hogy a keretre feszített vásznat válaszd. A festés számok szerint kerettel határozottan egyszerűbb, mert a vászon ki van feszítve és festésre kész, ami azt jelenti, hogy nem igényel előkészületeket.

Mindenki lehet kreatív

Ha nem érdekel a festés számok szerint, és egy konkrét minta helyett inkább valami absztraktabbat festenél, van egy nagyszerű ötletünk számodra. Mindössze vászonra, festékekre és ragasztószalagra van szükséged.

  1. Festés előtt ragassz a vászonra ragasztószalagokat különböző geometriai alakzatok formájában.
  2. Színezd ki az egyes mezőket tetszőleges színekkel.
  3. A végén egyszerűen távolítsd el a szalagot, és gyönyörködj az elkészült alkotásodban.

A festés számok szerinti technikával felébresztheted a benned szunnyadó művészt. Válassz a különböző minták közül, ragadj ecsetet és színeket, és örökítsd meg őket.