Nyári mintafestmények: Festés számok szerint

A nyár már javában tart, ezért mindannyian igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni, és magunkba szívni a nyári hangulatot. Mit szólnál, ha elhozhatnád a nyarat a saját otthonodba?

Mi is a festés számok szerint?

Nincsen mindenkinek művészi vénája, de a festés számok szerinti technikának köszönhetően nem is kell. Neked mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztasz egy neked tetsző képet. Miután kiválasztottad a mintafestményt, egy készletet küldünk, ami tartalmazza a vászonra előre nyomtatott grafikai tervet, valamint az összes szükséges festéket és ecsetet.

A képen számozott mezők találhatók, amik segítenek az eligazodásban. A tégelyek is be vannak számozva, így tudod, melyik mezőt milyen színnel kell kitöltened.

Minden festménynek más a nehézségi foka. Olyan képet válassz, ami szerinted megfelel a te szintednek, akár kezdő akár haladó vagy. A festés számok szerint felébreszti a benned szunnyadó kreativitást, fejleszti a precizitást, és remek módja a stresszoldásnak. Biztos találsz olyan színes mintafestményt, amitől tökéletes nyári hangulatba kerülsz. 

Nyaralás

Nyaralni sokféleképp lehet: a természetben, városban, látványosságok közelében vagy vízközelben, de a legtöbbünknek valószínűleg rögtön a tenger és a tengerpart jut róla eszébe. Egy nyaralós kép azonnal magával ragad, és nyári hangulatot teremt. A „Nyári szabadság” című festmény egy tökéletes példa erre. 

Nyári táj

Sok képpel megteremtheted a nyári táj hangulatát, festhetsz tavat, az eget, fákat, erdőt, utakat, mezőt vagy más természeti helyeket.

Virágok

A virágok örök jelképei a nyárnak. Művészeti alkotásokban gyakran ábrázolják őket egy mezőn vagy akár otthoni környezetben vázákban. Mi sem jobb szimbóluma a nyárnak, mint a napraforgó.

Elhagyatott strand

Az elhagyatott strandok nyugalmat és békét sugallanak, látványuk oldja a stresszt. Festés számok szerint - elhagyatott strand, ember egy szál se, a tenger látványa - ki ne vágyna egy erre a látványra, főleg, ha saját maga festheti meg.

Mezők és erdők

Még ha nyoma sincs virágoknak, megnyugtató a nyári mezők látványának, és jótékony hatással van a lelkiállapotunkra. Az erdők rengeteg formát ölthetnek, főleg nyáron. Gyakran áraszt békét, de előfordul, hogy titokzatosság és melankólia övezi.

Kikapcsolódás a tengerparton

A tengerparti pihenés sokak álma. Mint tudjuk, nem csak egyféleképpen lehet kikapcsolódni. A tengerparti pihenés egyesek számára fizikai aktivitást vagy akár sportolást is jelenthet, míg mások számára napozást vagy vízben úszkálást. Tudod, hogy mi a kedvenc relaxációs tevékenységed? Akkor válaszd ennek megfelelően mintafestményt. Próbáld ki a festés számok szerinti technikával készült „Megpihenünk a tengernél” című festményt.

Nyári utcák

Akár otthon is megidézheted játékosan a nyári utcák hangulatát, legyen szó akár elhagyatott szűk utcácskákról, vagy nyüzsgő és élettel teli utakról üzletekkel, szökőkutakkal, emberekkel és különféle állatokkal.

Nyári zápor

Megvan az az érzés, amikor egy gyönyörű nap váratlanul lehűl és esősre fordul? Emlékeztek a kellemes, friss és esős illatra és hangulatra? Akárhányszor elmész egy ilyen festmény mellett, amelyet te alkottál meg, ez a hangulat fog elragadni.

Melyik a kedvenc nyári motívumod?