Négy ok, amiért a festés számok szerint jótékonyan hat a mentális egészségedre (és nem csak arra)

Mindannyiunknak kiemelten kellene foglalkoznia a mentális egészségünkkel. Egy olyan világban élünk, amely feszített tempót diktál, és gyakran több stressznek vagyunk kitéve, mint amennyit el tudunk viselni.  Ezért fontos, hogy olyan szabadidős tevékenységet válasszunk, amely lehetővé teszi a stresszoldást, és amely során időnk van a napunk átgondolására. A megoldás pedig lehet, hogy éppen a festés számok szerinti technikában rejlik.

Szabaduljunk meg a stressztől

Általánosságban elmondható, hogy a festészet olyan tevekénység, amely jótékony hatással van a mentális egészségünkre. Ráadásul a festés számok szerinti technikához nem kell mesterien bánni az ecsettel és a festékekkel. Lehetsz teljesen kezdő, ez ne állítson meg abban, hogy lelkesen belevesd magad egy műalkotás létrehozásába. Az előre nyomtatott grafikai mintával ellátott vászon lépésről lépésre vezet téged, hogy egyedi remekművet alkothass.

A festés nagymértékben csökkenti a stressz tüneteit, lehetővé téve, hogy kicsit megnyugodjon testünk és lelkünk. Azzal, hogy meghatározott mezőket festesz, a figyelmedet az adott feladatra összpontosítod, így megfeledkezel minden másról. Legalább egy kis időre kiszakadhatsz a hétköznapi mókuskerékből.

Festés és érzelmek

A nagyfokú stressz többféleképpen van ránk hatással. Kiváltképp a hangulatunkat befolyásolhatja. A hosszabb ideig tartó stressz szorongást, szomorúságot, dühöt és frusztrációt válthat ki. Gyakran a fizikai egészségünkre is kihat - a szorongás összefüggésbe hozható a hányingerrel, fájdalommal és még sok más tünettel. Ha stresszről beszélünk, akkor nem csak az elménk, de a testünk is érintett.

A festés számok szerinti technikának köszönhetően csökkentheted a stresszt, és jobban megbirkózhatsz az élet által rád zúdított kihívásokkal.

Festés számok szerint a depresszió ellen

A stressz kiváltható oka lehet a depressziónak. Ahhoz, hogy megelőzzük a depresszió kialakulását, mindennap szükségünk van nyugodt pillanatokra, amelyeket akár festéssel is eltölthetünk.

A festészetet a művészetterápia egyik nagy szeletének tekintik - különösen a depresszió esetében -, mivel ezáltal önbizalmat nyernek az emberek, javul a közérzetük, és segíti őket abban, hogy fokozatosan visszatérjenek egy egészséges életmódhoz. Már apró lépésekkel is lehet lassan csökkenteni a negatív gondolatainkat és a feszültséget, ami nyilvánvalóan elengedhetetlen ahhoz, hogy javítsunk mentális egészségünkön.

Együttérzés és elfogadás

A festés számok szerint nem csak a stresszt és más negatív hatásokat képes elűzni, hanem alakíthatja azt is, hogyan látjuk a világot.

Figyelmet kell fordítanunk az apró részletekre, és arra sarkal, hogy elgondolkodjunk rajtuk, miközben festünk. A festészet hatását gyermekeken végrehajtott vizsgálatokon keresztül vizsgálták. Kimutatták, hogy ha festési tevékenység serkenti a kritikus gondolkodást és az empátiát. Ráadásul elfogadóbbak voltak a gyerekek azokkal a társaikkal szemben, akik más véleményen vannak, mint ők. A festészet teret ad a személyiség fejlődésének, és serkenti a pozitív gondolkodást - kortól függetlenül.

Ha ki szeretnél szakadni a hétköznapok okozta stresszből, akkor próbáld ki a festés számok szerinti technikát. Választhatsz az elkészített mintafestményeink széles választékából, vagy akár megrendelésre is készíttethetsz képet saját fotó alapján. Lehet, hogy pont a kedvenc témáid festésével töltött pillanatokra van szükséged ahhoz, hogy felvidulj és önfeledt légy.