Kreatív tevékenységek gyermekeknek derűs őszi napokra

Ősszel elengedhetetlen, hogy találjunk beltéri elfoglaltságokat is, mivel az őszi időjárás lehet néha elég cudar, ami elkedvteleníti a kicsiket is. Lehet, hogy éppen kreatív művészettel csalhatunk ismét mosolyt az arcukra. Tekintsd meg festménykészleteinket, számos technika közül válogathatsz. Festményeink láttán megjön a kedvük, hogy egyedi műalkotásokat készítsenek maguk is.

 

Otthoni móka

Ősszel gyakran hűvös az idő, és sajnos nem kedvez a szabadidős játékoknak. Mit csináljunk hát, ha elered az eső, és nem lehet kint játszani? Ez bizony kihívást jelent különböző korosztályú gyermekek számára. Olyan tevékenységet keresnek, ami szórakoztató, mégis azt szeretnénk, ha közben fejlődhetnének is. A kreatív tevékenységeink széles választékának köszönhetően biztosan találni fognak a gyerekek maguknak olyan elfoglaltságot, amit élveznek. Termékeinkkel nem csupán mókázni tudnak, de kreatív dekorációt is alkotnak, egy saját egyedi műalkotást, úgy mint egy igazi művész.

 

Festés számok szerint

Egy meglehetősen egyszerű művészeti tevékenység lévén, a festés számok szerint ideális minden korosztály számára. Csak válassz ki egyet mintafestményeink közül, ezek lehetnek akár állatok, kedvenc mesefigurák, vagy akár hagyományosabb motívumok mint a virágok vagy a természet. A mintafestményt a gyermekek életkora és készségei szerint lehet kiválasztani, vannak egyszerű és összetett motívumok is, amelyek sokáig lekötik a kicsik figyelmét. Kreatív kihívás számukra, mégis egy olyan kalandba vágnak bele, amit biztosan élvezni fognak.

 

Személyes motívum

Ne keseredj el, ha nem találsz megfelelő őszi mintafestményt. Ha gyermeked egy bizonyos motívumot szeretne megfesteni, akkor egy tetszőleges fénykép alapján is készítünk neki egy sablont.  Minden készletünk tartalmaz egy festékeket és ecseteket, valamint egy a vászonra nyomtatott előkészített sablont. A kreatívkodás nem volt még ennél egyszerűbb és olcsóbb.

 

Gyémántfestés számok szerint

A festés számok szerinti technika régóta nagy kedvenc a gyermekek körében. De más őszi kreatív lehetőségek közül is választhatunk, ilyen például a gyémántfestés számok szerint. Ez a tevékenység egy kicsit több türelmet igényel, mivel apró strasszköveket kell egy meghatározott mintájú vászonra ragasztani. A gyerekek teljesen belefeledkeznek majd a ragasztgatásba, amely fejleszti a koncentrációs képességet, a kézügyességet és találékonyabbak lesznek tőle.

 

Hogyan válasszunk megfelelő mintafestményt?

Számtalan szemet gyönyörködtető gyémántfestmény-motívum közül választhatnak a gyerekek. Ötleteket merítettünk például a gyerekmesékből és az állatvilágból. Szabadon választhatnak a gyerekek, hogy melyik mintafestményt szeretnék megfesteni. A kis fiatal művészcsemeték készségeit figyelembe véve is lehet motívumot választani.  Vannak egyszerűbb mintafestményeink, amelyekkel könnyebben megbirkóznak a gyerekek, de a kicsit bonyolultabbakkal is megpróbálkozhatnak, csak egy kicsivel több türelemre lesz szükségük.

 

Otthoni kreativitás

A festés számok szerinti technikán és a gyémántfestés számok szerinti technikán kívül még számos más szórakoztató tevékenységre bukkanhatsz nálunk. A PontPöttyöző egy roppant izgalmas festési technika, amely során egy egyszínű filctolltal köröket és pontokat kell kitölteni, a végén pedig egy egységes motívumot kapunk. Ezt a festést a kicsit idősebb gyerekek élvezik a legjobban.  A tefestetted.hu-nál ezenkívül vasalható gyöngyöket is kínálunk. Ez egy olyan művészeti ág, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. A lényeg, hogy olyan mintafestményt válassz, ami tetszik. Temérdek festményünk van, és biztosan van olyan motívum, ami csak rád vár!

A gyerekek kétségtelenül órákig élvezni fogják a gyöngyözést, vagy bármelyik más művészeti tevékenyégünket. Garantáljuk, hogy órák hosszat elmerülnek majd bennük. Válassz egy tetszőleges képet, és felejtsd el a mindennapi gondokat!