Hogyan fejlődhetnek gyermekeink a festés számok szerinti technikával?

A festés számok szerint nem csak hobbi, és több mint csupán egy stresszoldó feladat felnőttek számára. Jótékony hatással lehet a gyermekek fejlődésére is. A számozott mezőkkel ellátott, előre nyomtatott vászon magabiztosan vezet minket végig az üres vászontól a mesterműig. Minden készlethez tartoznak festékek és ecsetek, így azokat nem kell külön beszerezned, hanem máris indulhat a szórakozás. Ezt a gyerekek is imádni fogják, hisz azonnal belevághatnak a festésbe.

 

Egészséges kikapcsolódás

A kütyük korában nehéz feladata van a szülőknek, hogy lekössék gyermekeik figyelmét, akik szabadidejükben egészségtelenül sok időt töltenek tévénézéssel vagy a tabletjükön. Főleg, ha olyan tevékenységet keresnek, ami nem csak, hogy pozitív hatással van rájuk, de egyszerre kreatív is, és ami beindítja a fantáziájukat. Minden kisgyerek azon fogja kapni magát, hogy a festés számok szerint lett az új kedvenc kreatív időtöltése.

A finommotorikus készségek támogatása és fejlesztése

A festés számok szerint segít a gyerekeknek abban, hogyan bánjanak a különböző eszközökkel és a színekkel, valamint fejleszti a mozgáskoordinációjukat. Aggódásra semmi ok, ha labdázás közben esetleg nem dobnék még olyan pontosan, hiszen pont ebben segít a festés. A gyermekek finommotorikus készségei jelentősen fejlődnek, ha a festés számok szerinti technikával festenek.

Kikapcsolódás és stresszoldás

A festés egy olyan koncentrációt igénylő tevékenység, amely során még a gyerekek is kikapcsolódhatnak. Egy remek lehetőség, hogy játékosan ellazulhassanak a kicsik is.

Hogyan fejlesszük a koncentrációjukat?

A festéshez koncentrációra van szükség.  A gyerekeknek fontos, hogy visszajelezzen nekik a külvilág. Éppen ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy dicséretre méltó festményt készítsenek el. Egy közkedvelt téma a festés számok szerinti technikánál az állatok.

Közös szabadidős tevékenység

Ez nem olyan hobbi, amit egyedül kellene végezni. Egyszerre többen is becsatlakozhatnak a mókába. A gyerekek együtt festhetnek a szülőkkel, nagyszülőkkel vagy akár a barátaikkal. Más-más festményeket is elkészíthetnek, de ugyanazon a motívumot is megfesthetik, hogy utána összehasonlíthassák a remekműveket.

Mit tegyünk egy váratlan helyzetben?

Egy gyermek gyakran kudarcként éli meg, ha hibázik. Olyan neki, mintha összedőlt volna a világ. A festés számok szerint megtanítja a gyerekeknek, hogy bármit ki lehet javítani, és nem csak a hibák átfestésével!

Hogyan válasszunk mintafestményt a kicsiknek?

Könnyebben merülnek el egy festményben, ha tudnak hozzá kapcsolódni, vagy ha olyan témát választunk, ami érdekli őket. Ilyen témák lehetnek például kedvenc mesefiguráik vagy állatok. Az idősebb gyerekek biztos rajongani fognak az olyan festés számok szerinti technikával készült mintafestményekért mint a Jégvarázs, Harry Potter vagy Marvel.

Minden bizonnyal felcsillan a kisgyerekek szeme, ha megfesthetik kedvenc állatukat, legyen az kutya, macska, nyuszi, mackó vagy ló; de misztikus és különlegesebb állatok is megtalálhatók a mintafestményeink között mint egyszarvúak, állatkertben megtalálható állatok vagy a vízi élőlények.