Gyémántfestés: Nagyszerű szórakozás gyerekeknek

A gyémántfestés tökéletes módja annak, hogy a család legkisebb tagjainak is lekössük a figyelmét. Ez a kreatív tevékenység egyáltalán nem bonyolult, és órákig elszórakoztatja a gyerekeket. Így rengeteg időt tölthetnek kézműveskedéssel, és élvezhetik, ahogy elkészítik képüket.

Szabadidős tevékenységek gyerekeknek

Amikor kutyaidő van ősszel és télen, nehéz szabadidős tevékenységeket kitalálni a kicsiknek. Ha szép az idő, kimehetünk velük a játszótérre vagy felfedezhetjük a természetet, de esős és felhős napokon általában nincs erre lehetőség.

Otthoni elfoglaltság gyerekeknek

Egyáltalán nem könnyű mindig új otthoni tevékenységeket kitalálni a kicsiknek, amivel lefoglalhatjuk őket. Főleg akkor, ha már nem érdeklik őket az olyan klasszikus játékok sem, mint a társasjátékok és a kifestők. De vannak módszerek, amelyekkel leköthetjük a gyerekek figyelmét. Vannak olyan játékok, amikhez nem kell semmit sem beszerezni, mégis szórakoztatók és egyben segítik a gyerekek fejlődését.

Gyémántfestés gyerekeknek

Ha egy kis nyugalomra és csendre vágysz, és szórakoztató tevékenységet keresel gyermekednek, próbáljátok ki a gyémántfestést. Gyermeked saját, egyedi alkotást készíthet a gyémántfestő készlettel. A kínált készlet mindent tartalmaz, amire szükséged lesz: egy ragadós vásznat előre nyomtatott mintával, egy kis tálat a gyémántokhoz, egy grafikai sablont és egy gyémántozó tollat. Gyermekednek csupán annyi a dolga, hogy megragadja a gyémántozó tollat, és felragassza a gyémántokat a vászonra.

Tevékenységek ADHD-val rendelkező gyermekek számára

Kihívást jelenthet olyan tevékenységet találni, ami megfelelő lenne ADHD-val rendelkező gyermekek számára. A gyémántfestés előnye, hogy felkelti minden gyermek érdeklődését. Még a fiatalabb hiperaktív, figyelemhiányos gyerekek is élvezni fogják ezt a tevékenységet. Nem bonyolult felragasztani a gyémántokat a vászonra, leköti a gyermekek figyelmét, és sokáig elszórakoztatja őket.

Játékok ADHD-val rendelkező gyerekeknek

Nem könnyű olyan játékokat kitalálni az ADHD-val rendelkező gyermekek számára, amelyek valóban lekötik a figyelmüket.  Biztosan sok hasznos tippet találsz. Figyelj a gyermek erősségeire, és segítsd őt abban, hogy készségeinek és képességeinek megfelelően szórakozhasson és fejlődhessen. Éppen a kreatív tevékenységek azok, amelyekben kifejezheti magát.

A gyémántfestés gyermekek és felnőttek számára egyaránt órákig tartó szórakozást nyújt. Csak rajtad múlik, hogy melyik mintát választod. De saját fényképedből is készíthetsz festményt, így teljesen eredeti alkotást kapsz. A végén pedig gyönyörködhettek a gyémántszemes kirakótokban.