Festés számok szerint - Mekkora képméretet válasszunk az első festményünkhöz?

A festés számok szerint tökéletes szabadidős tevékenység, ha ki szeretnénk kapcsolni pár órára. Még kezdő vagy a festésben? Akkor ne szaladjunk ennyire előre. Ha kiválasztottad a megfelelő képet, pontosabban a vászon méretét és a motívumot, garantáljuk, hogy hamar beleszeretsz a festésbe.

Festés számok szerint vászonra

Nem kell művésznek lenned ahhoz, hogy megfess egy festés számok szerinti technikával készült képet. Mikor megalkottuk ezt a technikát, mindenkire gondoltunk, hogy kortól és festészeti ismeretektől függetlenül is tudjatok festeni. A vásznon lévő számok segítségével eljutsz a lenyűgöző műalkotásodig.

Az elv egyszerű: egy kiválasztott motívumot előre rányomtatunk a vászonra, az egyes mezőkbe pedig számokat írunk. Minden számozott mezőhöz tartozik egy hozzá tartozó számmal ellátott festékes tartály.

Már csak rajtad áll, hogy megragadd az ecsetet, és belevágj a kalandba.

A készletben minden megtalálható, amire szükséged lehet:

  • Vászon egy előre megrajzolt mintával,
  • Kifejezetten a kiválasztott festményedhez kikevert színek
  • Különböző méretű ecsetek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő képet?

Ha kezdő vagy, jól fontold meg, hogy milyen motívumot és mekkora képet választasz. A legkisebb képméretek a kínálatunkban: 40x50 cm vagy 40x60 cm. Javasoljuk, hogy először egy kisebb vászonra fess.  Így alaposan megismerkedhetsz a technikával, és a festményt is gyorsabban elkészítheted.

Ha beleszerettél a festés számok szerinti technikába, próbálj ki nagyobb vásznakat is - a szórakozás garantált!

A kép mérete mellett a motívum is fontos. Kezdőként valószínűleg jobban fogod értékelni az egyszerűbb műalkotásokat, hiszen nagyobb mezőkkel és kevesebb számmal rendelkeznek. Ha egyszerűbb motívumokat választasz, akkor nem kell megijednek a nagyobb vásznaktól sem. Gondold át, hogy mi számodra a legjobb választás. Egy bonyolultabb festmény elkészítése eleinte frusztráló lehet, különösen, ha több óra elteltével sem látod még az eredményt.

Ezért érdemes egy egyszerűbb motívummal kezdeni – csak néhány ecsetvonás, és máris megcsodálhatod az elkészült mesterművet. Ha az elején sikerélményed van, sokkal könnyebben vágsz bele a nagyobb kihívásokba. A saját fotók alapján készült festmények szintén népszerű választás. Ha már profi vagy a festésben, a kész motívumok helyett saját fotóidat is megfestheted.

Festés számok szerint kerettel

Nem csak kezdőknek javasoljuk, hogy kerettel együtt rendeljék meg a festés számok szerinti technikával készült képeket. Két lehetőséget kínálunk: választhatsz egy feltekert vásznat, vagy egy már keretre feszített vásznat. A kerettel ellátott vászon számos előnnyel jár. Helyezd a festményt egyszerűen egy lapos felületre vagy állványra, és már neki is láthatsz a festésnek. Ha elkészültél, már csak fel kell akasztanod a műalkotásodat a falra. Egyedülálló kiegészítője lesz otthonodnak.

A festés számok szerinti technika felnőttek és gyerekek számára egyaránt szórakoztató tevékenység. Mindössze egy kis önbizalomra és türelemre van szükséged. Ha ez megvan, ragadj ecsetet és kezdj el alkotni!