Banksy: egyedi, titokzatos művek alkotója

Banksy egy angol utcai művész álneve, és egy angol utcai művészt rejt. A művész épületek falára, járdákra vagy kapukra viszi fel alkotásait. Egyedi művészete azért is érdekes, mert kilétét mindvégig titok fedi.

Banksy: egy népszerű utcai művész

Banksy egy legendás street art művész, akinek rendkívül sajátos a stílusa. Pályafutását az 1990-es években a bristoli underground szcénában kezdte, majd művészi tevékenysége később az egész világon elterjedt. Mivel az utcai művészet ritkán vihető át a galériákba, hiteles másolatokat állítanak ki. Te is beszerezhetsz egy ilyen másolatot, például festményként. A Banksy graffitik vitatott témákat ábrázolnak az aktuális társadalmi problémákra reflektálva.

Ki is Banksy?

A művész valódi személyazonossága ismeretlen, de találgatások vannak, hogy ki rejtőzik e név mögött. Állítólag egy Maître de Casson nevű svájci művész lenne Banksy, de ő ezt tagadja. Így hát továbbra is csak találgatni lehet, hogy ki áll e street art alkotások mögött.

Annak köszönhetően, hogy különleges műalkotásokat hoz létre, munkái nagy népszerűségre tettek szert. Beszerezhetsz magadnak egy Banksy-posztert, amely minden belső tér egyedi elemévé válik.

Modern belsőépítészet

A posztereken kívül más formában is kaphatók az egyes motívumok - egy Banksy-kép például lenyűgözően mutat a modern belső terekben. Társadalmilag elgondolkodtató témáinak köszönhetően a képek figyelemfelkeltőek. Ízlésednek megfelelően többféle téma közül választhatsz.

Hogyan készítheted el a saját festményedet?

Ha felkeltették az érdeklődésedet ennek a művésznek a munkái, és szeretnél egy kicsit a bőrébe bújni, próbáld ki, milyen megalkotni egy festés számok szerinti technikával készült, Banksy-motívumot ábrázoló festményt. Kapni fogsz egy vásznat egy előre nyomtatott motívummal, amelyet számok szerint színezhetsz ki. A készlet tartalma:

  • színek,
  • ecset,
  • vászon.

A kreativitásnak csak te szabhatsz határt. Nem kell tehetséges művésznek lenned ahhoz, hogy festés során lassan kirajzolódjon egyedi festményed lenyűgöző motívuma.

A művészet sokat ad, és a lehetőségek tárházát kínálja nekünk. Mindegy, ha csak bizonyos műveket szeretnél megcsodálni, vagy ha kipróbálnád, milyen érzés megalkotni őket, Banksy számos érdekes motívumot tartogat.