5 tipp, hogy mit tegyünk a hűvös őszi napokon

Ősszel gyakran felhős az ég, és kevés a lehetőségünk nyílik arra, hogy kiélvezzük a friss levegőt. De szerencsére nem csak a szabadban lehet szórakozni. Ha a móka az ajtón kopogtat, engedjük hát be, és vendégeljük meg. Még ha az időjárás nem is mindig nekünk kedvez, akkor is remekül szórakozhatunk, ha a megfelelő tevékenységet választjuk!

 

1.    Őszi séta

Bár az ősz gyakran hűvös és csapadékos, mindig kifoghatunk néhány napsütéses órát. Tölts időt a szabadban, amikor szép az idő, tankolj fel energiát a télre és élvezd a napsütést. Az ősz a tökéletes időszak az utazáshoz, hiszen a természet és a táj gyönyörű őszi színekben pompázik. Ne hagyd, hogy a lenyugvó nap és a borult égbolt megakadályozzon abban, hogy felfedezd a természetet. Öltözz fel melegen, és végy egy mély levegőt. Biztos jobb kedvre derít majd.

2.    Mit sütsz kis szűcs?

De ha az időjárás mégsem hívogat, akkor elérkezett az idő, hogy otthon szórakozz. A sütés nagyszerű időtöltés, amelyben az egész család részt vehet. Keresd ki a kedvenc receptedet, és készíts édes vagy sós finomságokat szeretteidnek. A sütés nem csak szórakoztató, de felmelegít, és egy kis időre félreteheted a mindennapi problémákat. A sütés egy nagy előnye, hogy a végén finomságokkal jutalmaz meg. Ilyenkor jólesik egy csésze teát főzni, bebújni a pléd alá a kanapén, és magunkra időt szánva egy kicsit kikapcsolódni.

3.    Filmes esték

Ha az ősz azt sugallja, hogy pihenj otthon, keress valamit, ami felejthetetlenné teszi a hosszú őszi estéket. Válassz például egy jó filmet, és kuckózz be a kanapéra! Biztosan élvezni fogod, hogy egy estét a kanapén tölthetsz a családod körében. Jutalmazd meg magad egy kis pihenéssel, válassz egy filmet vagy sorozatot, merüljön el a történetben, és rá se ránts a kinti hűvös időre.

4.    Gyémántfestés számok szerint

A hosszú őszi esték tökéletesek arra, hogy szabadjára engedd a kreativitásodat, ha szereted a művészetet. Ha nem vagy művész, mindenképpen ki kell próbálnod a gyémántfestés számok szerinti technikával készült képeket. Ez egy egyszerű technika, amelyet bárki el tud sajátítani. A készlet megrendelésekor egy vásznat, kis strasszköveket és egy gyémántozó tollat kapsz. Neked csak a toll segítségével kell elhelyezned a strasszköveket a vásznon az előre nyomtatott szimbólumok szerint. Sok türelem kell hozzá, de csodálatos érzés azt látni, ahogy összeáll a festmény.

5.    Festés számok szerint

Ha úgy érzed, hogy a gyémántfestés számok szerint nem elég kreatív számodra, akkor megpróbálkozhatsz a festés számok szerinti technikával is. Az őszi séták lefárasztanak minket, de a kreatív tevékenységek serkentik az elmét, és jól fáradunk el közben. A készlet tartalmaz egy vásznat egy előre nyomtatott mintával, valamint egy festékkészletet és ecseteket. Már csak rajtad áll, hogy kitöltsd a vászon mezőit a megfelelő színekkel. Akkor is menni fog, ha még egyáltalán nincs tapasztalatod a festésben. Hozz létre egy kreatív műalkotást, amelyet büszkén rakhatsz ki otthona falra.

A megfelelő mintafestmény kiválasztása

Akár a festés számok szerinti technikát, akár a gyémántfestés számok szerinti technikát választod, a lehetőségek tárháza végtelen. Számos motívum közül választhatsz, az állatoktól kezdve a természeten át a híres nevezetességekig és városokig mindent megtalálsz. Könnyen rábukkansz olyan festményre, ami kedvedre való. Ha egyik mintafestményünk sem tetszik neked, saját fotóidból is készítünk neked festményt.

Bár az ősz nem feltétlenül a napsütésről és a pozitív energiáról szól, de csüggedésre semmi ok. Oly sok szabadidős tevékenység van, ami szórakoztat és feldobja a hangulatot. Néhány tevékenység talán még arra is rávesz, hogy valami kreatívat alkoss!